
آموزش و آرامش در مادران باردار و نومادران
درباره این دوره
وبینار آموزشی آموزش و آرامش در مادران باردار و نومادران
در طول زندگی بسیاری از دورانی وجود دارد که با وجود سختی های فراوان یکی از شیرین ترین دوران های زندگی وی خواهد شد؛ انتطار کشیدن به مدت 9 ماه و 9 روز شیرین ترین انتظاری است که یک مادر می تواند تجربه کند. البته دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران ها برای مادر است که در هر مرحله و در هر ماه باید نکاتی را رعایت کند که هم برای فرزند او ضروری است و هم خود او. در ادامه این مقاله تصمیم داریم تا به بررسی کامل مسائل مربوط به باداری و زایمان بپردازیم و سعی داریم تا به پرسش های رایج شما در این خصوص پاسخ دهیم.
قبل از اقدام به باردار شدن، زوجین باید با برنامه ریزی دقیق اقدام کنند. این برنامه ریزی با مراجعه بهمتخصص زنان و زایمان به راحتی قابل انجام خواهد بود. برای داشتن بارداری سالم نیاز است قبل از باردار شدن سلامت کامل خود را چک کنید و اطلاعات خود را در زمینه بارداری و زایمان بالا ببرید.
با مراجعه به پزشک و انجام معاینات و همچنین آزمایش های مناسب وضعیت جسمی شما و قدرت باروری شما چک می شود. در صورت لزوم داروها و یا مکمل هایی قبل از بارداری به شما داده می شود تا فرزند سالمی به دنیا آورید و موفقیت بارداری شما افزایش یابد. به طور کلی، پیش از بارداری نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- با مراجعه به یک متخصص زنان خوب برنامه ای منظم برای موفقیت در بارداری دریافت کنید؛
- تغذیه قبل از بارداری باید متعادل و صحیح باشد و از مواد غذایی مناسب استفاده شود؛
- از مصرف نوشیدنی های الکلی و استعمال دخانیات خودداری کنید. الکل و سیگار کیفیت اسپرم و تخمک گذاری را کاهش می دهد؛
- مصرف ویتامین و مواد معدنی مناسب در دوران بارداری را فراموش نکنید. آهن، ید، اسید فولیک، آنزیم Q10، سلنیوم و ویتامین D از مهم ترین ویتامین ها و مواد معدنی هستند که دکتر زنان مقدار آن را برای شما مشخص خواهد کرد.
- عفونت های واژینال را پیش از اقدام به بارداری درمان کنید تا احتمال موفقیت افزایش یابد.
- استرس و نگرانی شانس حاملگی را کاهش می دهد. با کنترل استرس می توانید حاملگی موفقیت آمیزی را تجربه کنید.
- وزن خود را کنترل کنید. چاقی یا لاغری زیاد شانس بارداری را کاهش می دهد.
- پیش از بارداری، میزان مصرف کافئین را کاهش دهید؛ کافئین باعث افزایش استرس و همچنین سردرد می شود.
بارداری یا حاملگی یا آبستنی به وضعیتی گفته میشود که زن در رحم خود جنین حمل کند. به دوران بارداری «دورهٔ آبستنی» نیز گفته میشود؛ این دوره در انسان به مدت ۹ ماه طول میکشد (گاهی این زمان به ۷ ماه میرسد و جنین زود تر از زمان مقرر به دنیا می آید) و با به دنیا آمدن نوزاد که زایمان نام دارد به پایان میرسد. بارداری میتواند به دو شکل بیخطر و طبیعی یا بارداری پرخطر باشد. بارداری پرخطر یعنی بارداریای که طی آن نیاز به مراقبتهای بیشتری وجود دارد مثل بارداری دوقلو یا چندقلو یا نارسایی دهانه رحم و دیابت بارداری. همچنین در بارداری گاهی مشکلاتی مثل سندروم داون به وجود میآید که در آن پزشک دستور به ختم بارداری میدهد.
چرا بعضی از افراد با وجود اقدام به بارداری، باردار نمی شوند؟
از اقدام به بارداری تا زمانی که به طور قطع باردار می شوید، مدت زمانی فاصله ای وجود دارد که در افراد مختلف متفاوت است.
پس اگر بعد از اقدام به بارداری، باردار نشدید نگران نباشید ممکن است در بدن شما این فاصله زمانی طولانی تر باشد. در صورتی که به ناباروری خود شک دارید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با آزمایش های مختلف، علت ناباروری مشخص شود. علت های نا باروری ممکن است مربوط به زن یا مرد و یا هردو باشد. بعد از تشخیص علت ناباروری و بسته به عواملی مانند سن و وضعیت جسمی و… درمان نامناسب ناباروری به شما پیشنهاد می شود که بعد از آن می توانید مجدد اقدام به بارداری موفقیت آمیز کنید.
درصورت بروز مشکل جهت ثبت نام با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
02122247826 / 09195154194
اهداف یادگیری
موارد ارائه شده
- سرفصل های جلسه اول:
- 1.مدت یک بارداری طبیعی و ویژگیهای آن
- 2.مراحل رشد جنین
- 3.مراقبت های مورد نیاز در بارداری از مادر و جنین
- 4.آزمایشات ضروری در دوران بارداری
- 5.مراقبت های بهداشتی در ارتباط با همسر
- 6.نقش ورزش در دوران بارداری
- 7.تغذیه و میزان وزن گیری مناسب
- 8.عارضه های شایع دوران بارداری
- 9.علائم خطر در دوران بارداری
- 10.نقش آرامش و حمایت از مادر در دوران بارداری
مخاطب هدف
- بانوانی که قصد بارداری دارند ،مادران باردار و مادرانی که کودک نوزاد و شیرخوار دارند