
از لجبازی کودکم خسته شدم! (راهکارهای مقابله با لجبازی کودک)
درباره این دوره
درباره این دوره
رفتار لجبازی در سنین پایین اجتناب ناپذیر است و در کودکان نوپا به حدی شایع است که بسیاری از والدین را به دردسر می اندازد.
پیش آموز سعی دارد در این مقاله راهکار هایی در مورد مقابله درست با لجبازی کودک با شما والدین گرامی در میان بگذارد تا بتوانید روابط بسیار بهتری با کودک خود برقرار کنید.
نکته مهم در کنترل لجبازی کودکان رفتار درست و منطقی در اولین موارد دیده شدن این خصیصه در کودک است چراکه رفتار والدین در ذهن کودک حک می شود و برخورد مناسب با لجبازی کودک می تواند به کاهش احتمال بروز آن در آینده کمک کند.
لجبازی در کودکان نوپا، گاهی تفسیر والدین است و در واقع چیزی که وجود دارد میل به رشد عقلی و استقلال فردی در کودک است که سعی دارد با (نه) گفتن و اینکه (خودم میتونم) ، استقلال فردی خودش را به نمایش بگذارد و قصد لجبازی به معنای واقعی کلمه را ندارد که این موضوع یک امر طبیعی در رشد کودک است و والدین نباید مقابله سرسختانه و همراه با خشونت با فرزند خود رفتار کنند چراکه این کار باعث ایجاد یکسری مشکلات اخلاقی در کودک وحتی در سنین بالاتر در او می شود.
گاهی لجبازی در واقع بازتابی به شیوه ی فرزند پروری و رفتار والدین است، به زبان ساده تر، گاهی والدین رفتاری می کنند که کودک مخالف این رفتار است و می خواهد با لجبازی به رفتار والدین اعتراض کند.
بنابراین شناسایی عواملی که باعث بروز لجبازی و عمدتا به دنبال آن رفتار های پرخاشگرانه می شود، کمک زیادی به برطرف کردن مشکل می کند و توسط آن به راحتی و با کمی صبوری از طرف والدین میتوان رفتار کودک را اصلاح کرد، توجه داشته باشید که تا فرزند شما د رسن کودکی قرار دارد می توانید با صبر و رفتار درست مانع نهادینه شدن لجبازی در فرزند خود شوید و اگر این کار را نکنید و این رفتار در فرزند شما باقی بماند در آینده می تواند مشکلاتی را برای او در اجتماع، روابط دوستی، روابط عاطفی و روابط کاری ایجاد کند.
چه کاری می توانید برای مقابله با لجبازی کودکان دو ساله انجام دهید؟
درک کنید
زمانی که فرزندتان فریاد می زند و گریه می کند که نمی خواهد زمین بازی را ترک کند، او را بغل کنید و به او بگویید که می دانید به خانه رفتن در حالی که دارد به او خوش می گذرد چقدر سخت است ولی باید به یک دلیل مشخص به خانه برگردید و سعی کنید که این دلیل را برای کودک خود شرح دهید این کار باعث رشد منطقی در فرزند شما می شود و با این کار به او نشان می دهید که شما هم بخشی از مشکل اش نیستید بلکه در واقع کنار او هستید.
سعی کنید عصبانی نشوید (حتی اگر در برابر والدین دیگر شرمنده شوید)، مهربان باشید اما خیلی محکم او را متوجه کنید وقتی جایی را لازم است که ترک کند باید این کار را انجام دهد، سعی کنید احساس اطمینان در فرزند خود ایجاد کنید، این کار کمک زیادی به رابطه شما و فرزندتان می کند و توجه داشته باشید که این احساس به مرور زمان و با رفتار درست و مهربانانه شما ایجاد می شود.
محدودیتی برایش قرار دهید
کودکان کوچک نیاز به محدودیت دارند و حتی خودشان آن را می خواهند، بنابراین قوانین و حد و مرزی تعیین کنید و آن را با حوصله برای کودک خود توضیح دهید و بعد از آن مطمئن شوید که کودک دو ساله تان این قوانین و حد و مرز را می داند، با دقت به آن ها توضیح دهید :”ما نباید دعوا کنیم، اگر عصبانی هستی با حرف زدن به دوستت بگو که اسباب بازی ات را پس دهد” یا “یادت باشد که همیشه در پارکینگ ماشین باید دست مرا بگیری”.
اگر کودک شما با پایبندی به قوانین مشکلی دارد (همانطور که هر بچه دو ساله ای با آن مشکل دارد)، سعی کنید باز هم این قوانین را به آرامی برایش توضیح دهید و اگر باز هم آن کار را تکرار کرد برای او تنبیه کوچکی در نظر بگیر ولی ت.جه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید فرزندتان را تنبیه بدنی کنید، اگر برادر کوچک ترش را به خاطر این که احساس می کند به او توجهی نمی شود، بزند، به عنوان مثال بگذارید تا با شما به برادرش غذا دهد و او را حمام کند و بعد راهی پیدا کنید تا زمانی خاص را با او بگذرانید، اگر به خاطر ترس از تاریکی از تخت اش بیرون می آید به او یک چراغ قوه دهید تا با خودش در تخت نگه دارد.
رفتار های خوب را تقویت کنید
به جای توجه کردن به فرزندتان در زمانی که کار اشتباهی می کند، سعی کنید زمانی که کار درستی انجام می دهد پیش او بروید و بگویید ”ممنونم، خیلی کار خوب و مفیدی بود” این کار باعث تشویق کودک به انجام دوباره همان کار و یا کار های خوب دیگر می شود.
حتی اگر زمانی که درگیر کارهای عجیب و غریب و نا مطلوب می شود و دلتان می خواهد با او دعوای لفظی کنید، جلوی خودتان را بگیرید چراکه در واقع فریاد زدن بیشتر باعث زیاد شدن رفتار های منفی و القا حس خشونت می شود، حتی اگر نزدیک است که کنترل تان را از دست دهید، خودتان را کنترل کنید و آرام باشید و مانند مثال های گفته شده رفتار کنید.
به یاد داشته باشید که ادب کردن فرزندتان به این معنا نیست که او را کنترل کنید، به این معنا است که به او یاد دهید او خودش را کنترل کند، تنبیه ممکن است باعث شود فرزندتان درست رفتار کند، اما فقط به خاطر این است که می ترسد، بهتر است که فرزند دوساله تان رفتاری درست را به این خاطر این که خودش آن را می خواهد انجام دهد چون در روز به او خوش می گذرد و یا احساس خوبی پیدا می کند، که باعث می شود این رفتار در ذهن فرزند شما ثبت شود و در آینده نیز باعث می شود تا فرزندتان به انسان بهتری تبدیل شود.
به فرزندتان قدرت اختیار دهید
برایش فرصت هایی را فراهم کنید که بتواند خودش تصمیم بگیرد تا چیزی را که به تنهایی کشف می کند را در فضایی کنترل شده امتحان کند، به جای آن که بخواهید شلوار جینی که شما می خواهید را انتخاب کند، بگذارید از بین دو شلواری که شما تائید می کنید، یکی را انتخاب کند، از او بپرسید که برای شام نخودفرنگی می خورد یا لوبیا سبز و در زمان خواب کدام یک از دو کتابی که نشان اش می دهید را ترجیح می دهد.
راه دیگری که به کنترل کردن فرزندتان کمک می کند این است که به جای آن که به او بگویید چه کاری را انجام ندهد، به او بگویید چه کاری را انجام دهد، به جای آن که بگویید “نه، در خانه توپ بازی نکن”، بگویید “بریم بیرون با هم توپ بازی کنیم”، اگر برای میان وعده بستنی قیفی همراه با موز می خواهد، به او بگویید که می تواند بین یک بستنی قیفی یا موز یکی را انتخاب کند.
پیش آموز در این دوره به صورت جامع به شما یاد می دهد که دلایل لجبازی کودکان چیست و شما چگونه می توانید درست و منطقی با این رفتار در فرزندتان مقابله کنید.
درصورت بروز مشکل در ثبت نام با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید
09195154194 _02122247826
اهداف یادگیری
موارد ارائه شده
- چرا به حرفم گوش نمیکنه؟(علت لجبازی کودک چیه)
- هرچی بهش میگم، برعکسش رو انجام میده!
- به چه رفتارهایی لجبازی میگیم؟
- راه حل مناسب برای از بین بردن لجبازی کودک چیه؟